Author Archive
-
APA YANG ANDA INGIN TAHU
 

Konsert Akhir Gema Gegar Vaganza – Kenapa UNIC yang menang?

by Aizat Ikhwanon May 22, 2017
ADAT BERTANDING. Ada yang menang, ada yang kalah. Ada yang tersungkur di tengah jalan dan ada yang terus menjulang kejayaan. Namun semuanya kini dah di penghujung. Ada enam juta penonton yang menjadi saksi malam tadi b...

Konsert kelima Gema Gegar Vaganza

Konsert Kelima Gema Gegar Vaganza – Siapa lemaskan siapa?

by Aizat Ikhwanon May 7, 2017
MASAK diorang kali ni, bila diumumkan bahawa mereka bakal menggunakan format duet. Kegusaran kami kali ini disebabkan oleh adakah mereka boleh mengekalkan spotlight bahawa mereka seharusnya menjadi tumpuan, bukannya du...

Konsert Keempat Gema Gegar Vaganza – Pentas ini siapa punya?

by Aizat Ikhwanon April 30, 2017
MELIHAT pada senarai lagu yang diterima minggu lepas, ada diantara kami yang mula tepuk dahi. Ada di antara lagu-lagu yang akan disampaikan pada minggu ini diluar jangkauan kami, dan kami sudah mula mencongak, siapa ya...

Konsert Ketiga Gema Gegar Vaganza – Dah Mula Naik Tocang!

by Aizat Ikhwanon April 23, 2017
Gema Gegar Vaganza minggu ketiga menjadi antara episod yang paling ditunggu peminat. Selepas isu kepancitan dan beberapa isu lain menyelubungi persembahan, adakah minggu ini akan lebih baik? Dan apabila Astro mengumumk...

Konsert Kedua Gema Gegar Vaganza – Kenapa Ramai yang Pancit?

by Aizat Ikhwanon April 16, 2017
APA DAH JADI??? Kami akui, pada minggu lepas, kami masih boleh lagi enjoy persembahan yang dilakukan oleh artis-artis yang menyertai GGV. Namun tidak kali ini. Kami di meja editorial Munsyeed dengan keadaan yang agak s...

Laa, Gema Gegar Vaganza bukan untuk nasyid rupanya!!

by Aizat Ikhwanon April 13, 2017
POLEMIK dan salah faham tentang konsep Gema Gegar Vaganza terus menjadi topik perdebatan dikalangan peminat dan penyokong industri nasyid. Malah, perdebatan yang mulanya secara sihat kini sudah mula meleret-leret sehin...

Konsert REUNIC – Mana ada tiket free!

by Aizat Ikhwanon April 12, 2017
SINGLE pertama UNIC, Hanya Tuhan Yang Tahu yang dirilis pada tahun 2002 tiba-tiba membuatkan kumpulan yang bernaung dibawah Hijjaz Records itu menjadi kegilaan para peminat nasyid…ehem, terutamanya ‘geng tudung labuh’....

Konsert Pertama Gema Gegar Vaganza – Review Pertama

by Aizat Ikhwanon April 9, 2017
NAK SANGAT COVERAGE REVIEW KAN… nah kami bagi yang telus, berintergriti dan tak ada tapisan punya. Para peminat nasyid sememangnya meletakkan ‘high expectation’ untuk melihat sesuatu yang menarik dalam konsert pertama ...