Halaman : Berita, Tempatan, Terkini // Adi Akmal Jadi Pembaca Berita TV AlHijrah

Adi Akmal Jadi Pembaca Berita TV AlHijrah

Adi Akmal, 24, telah disunting oleh TV AlHijrah sebagai wartawan penyiaran dan pembaca berita stesen TV tersebut. Adi Akmal yang merupakan graduan Ijazah Sarjana Muda Sains Kemanusiaan (Psikologi) dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebelum ini pernah menjadi pengacara bagi rancangan U-Remaja, sebuah rancangan terbitan JAKIM di TV1.

Adi Akmal menyifatkan tawaran ini sebagai satu peluang keemasan bagi beliau mengembangkan bakatnya dan mempelajari perkara yang baharu. Beliau yang juga vokalis kumpulan Devotees mendapatkan bimbingan daripada Nizal Muhammad, bekas personaliti TV dari Media Prima yang kini menjadi Jururunding Pengacaraan.

Dalam bidang nyanyian, Adi Akmal, selaku vokalis kumpulan Devotees telah tampil dengan album sulung mereka berjudul Tika Dinihari. Devotees kini sudah bersedia untuk tampil dengan album baru yang bakal menjengah di pasaran dalam masa terdekat.

Untuk rekod, Adi Akmal pernah terlibat sebagai suara latar (harmoni) untuk album ketuhanan Dato’ Siti Nurhaliza yang berjudul Tahajud Cinta. -MUNSYEED.COM

Tentang Penulis

Husaini Hussein menulis 311 artikel dalam blog ini.

Husaini Hussein, pengasas (Founder) Munsyeed{Dot}Com. Masih menuntut di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dalam jurusan Undang-undang. Seorang yang positif dengan pembaharuan, komited dengan kerja dan aktif dalam kerja-kerja amal kemasyarakatan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,


Tinggalkan Komen (Facebook)


[+] Hakcipta Terpelihara © 2010-2013 Munsyeed{Dot}Com [+]
"Tema Wordpress diolah daripada Tema Channel"


Penafian : Munsyeed{Dot}Com tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman web ini.
(Untuk melayari laman web ini dengan baik gunakan - Google Chrome 12.0 ke atas / Mozilla Firefox 2.0 ke atas / Flash 8 player ke atas / resolusi skrin 1024px x 768px)