0 comments

Netizen Terkesan Dengan Lakonan Halim, Ardell Aryana Dalam Video Muzik Kekasih

by on October 14, 2018
 

Pasti ramai yang sudah menonton video muzik Kekasih nyanyian Halim Ahmad kan? Video muzik yang telah dilancarkan sejak Ogos 2018 itu kini telah berjaya meraih lebih dari 2 juta tontonan di Youtube! Satu pencapaian yang mengagumkan buat Halim.

Mendengar intro lagu ini sahaja sudah membuatkan pendengar terbuai dengan susunan muzik yang syahdu lagu ini. Penghayatan yang baik dan suara yang mendayu-dayu Halim telah menyempurnakan lagu Kekasih ini. Tidak hanya menyanyi, Halim juga turut berlakon dalam video muzik Kekasih ini bersama pelakon berbakat besar, Ardell Aryana.

Reaksi Kekasih Halim

Video muzik Kekasih mengisahkan tentang seorang suami yang begitu mencintai dan menyayangi isterinya. Walaupun diuji dengan perpisahan apabila isterinya meninggal dunia, namun cinta suami kepada isterinya akan tetap subur dan segar sepertimana segarnya kenangan indah sewaktu mereka hidup bersama dahulu. Ia merupakan sebuah penghormatan dan penghargaan yang tulus ikhlas oleh seorang suami kepada isterinya.

Pujian wajar diberikan kepada penulis lirik lagu ini, Hakim Majid yang berjaya menggarap kisah cinta seindah ini. Lakonan Halim dan Ardell benar-benar meninggalkan kesan dan menyentuh hati para netizen. Kebanyakan netizen melahirkan rasa sedih dan tidak kurang juga yang berkongsi pengalaman mereka yang seakan sama dengan jalan cerita video muzik Kekasih.

Mungkin ramai yang tahu bahawa lagu Kekasih ini pernah dinyanyikan dan dipopularkan oleh kumpulan nasyid Devotees yang turut dianggotai Halim. Lagu tersebut dimuatkan dalam album pertama kumpulan Devotees yang diterbitkan sekitar tahun 2005. Dengan susunan muzik baharu, Halim menyanyikan semula lagu Kekasih ini dengan cara beliau tersendiri.

Kepada yang belum menonton, anda boleh menonton video muzik Kekasih di Saluran Youtube Neurotic Studio (klik disini). Kita naikkan lagi jumlah tontonon video muzik Kekasih!

– Munsyeed

APA KATA ANDA?

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...
Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response