0 comments

Azmi Saat Muncul Single Terbaru Berjudul Beriku Waktu

by on April 26, 2021
 

Setelah Caliph Buskers mencipta nama di persada seni tanah air, kini vokalis Caliph Buskers, Azmi Saat melancarkan single solo nya yang terbaru pada bulan Ramadan ini yang berjudul “BERIKU WAKTU”.

“BERIKU WAKTU” merupakan ciptaan Archie Syukri. Menerusi lagu terbaharu ini, Azmi Saat mempertaruhkan konsep ketuhanan.

Menyifatkan lagu “BERIKU WAKTU” ini seumpama makanan jiwa, penyanyi Azmi Saat berkata, “Beriku Waktu merupakan perkara yang kita perlukan dari Allah SWT sebelum kita mengakhiri hidup kita di dunia yang hanya sementara dan penuh tipu daya ini. Kejayaan yang dikecapi telah menyebabkan kita menjadi sombong, pentingkan diri dan ego sehingga kita lupa kepada Allah SWT dan sukar menerima hakikat bahawasanya Allah SWT sedang memberi ujian berat kepada kita”.

Sesungguhnya ujian yang datang merupakan peluang kedua untuk manusia kembali ke jalanNya dan seharusnya kita sebagai manusia haruslah bersyukur kerana Allah SWT masih tidak melupakan hambaNya. “Waktu yang sedikit tersisa ini, gunakanlah sebaik mungkin untuk meningkatkan amalan agar ia diterima sebagai bekalan kita di akhirat nanti”, tambah Azmi.

“BERIKU WAKTU” diterbitkan hasil kerjasama Warner Music Malaysia dan Valient Music. Warner Music Malaysia juga bertindak selaku pengedar untuk single ini. “BERIKU WAKTU” boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, Apple Music, KKBox, Deezer, Joox, iTunes, YouTube dan juga YouTube Music.

Selain itu, Azmi turut berkongsi berita gembira yang beliau akan bergelar bapa tidak lama lagi. Isterinya sedang hamil dengan kandungan berusia 4 bulan. Tahniah diucapkan kepada Azmi dan isteri. Semoga segala urusan dipermudahkan.

APA KATA ANDA?

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...
Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response