Connect with us

MunsyeedTV

Deen Squad Dedahkan 9 Twit ‘Terbaik’

Diterbitkan

pada

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6OBMhvOFnSU?autoplay=1″]


Kalau dah namanya selebriti, populariti yang dikecapi bukan sahaja melahirkan ramai peminat. Sebaliknya ia juga melahirkan golongan haters yang istiqamah 24/7 mencari keburukan.

Sebagai tanda penghargaan terhadap keistiqamahan golongan haters sepanjang tahun ini, duo dinamik Deen Squad membacakan twit ‘terbaik’ yang pernah ditujukan kepada mereka dalam sebuah video ala segmen Mean Tweets dari rancangan Jimmy Kimmel.

Apa pandangan anda dengan reaksi balas mereka?

Dalam pada itu kumpulan ini baru sahaja melancarkan mixtape terbaru mereka berjudul Purify Your Soul yang sehingga kini telah mencatat lebih 100,000 muat turun di laman web rasmi Deen Squad. Mereka juga telah mengeluarkan 3 buah single baru sepanjang 2016 bertajuk Inshallah, Salam dan Mabrook. Kesemua lagu mereka boleh didapati di semua platform muzik digital seperti Spotify, iTunes dan Deezer.

Iklan
Komen

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Berita

Shahida Ajak Aliff Syukri Duet Lagu Agama Kedamaian (Deen Assalam)

Bekas anggota kumpulan nasyid Solehah membuat kemunculan semula menerusi single terbaru Agama Kedamaian.

Diterbitkan

pada

Kurang 48 jam disiarkan, video muzik Agama Kedamaian nyanyian Datin Seri Nur Shahida feat Datuk Seri Aliff Syukri telah berjaya mendapat hampir 300,000 tontonan di laman YouTube! Rata-rata penonton memuji kelunakan suara Shahida dalam menyampaikan lagu berbahasa Arab tersebut.

Agama Kedamaian merupakan sebuah lagu ‘cover version’ kepada lagu asal, Deen Assalam nyanyian Sulaiman Al-Mughni. Lagu ini telah disusun semula oleh komposer terkenal, Hafiz Hamidun. Menariknya, lagu ini telah disampaikan dengan dwibahasa dimana bahagian Bahasa Arab dinyanyikan oleh Shahida manakala bahagian Bahasa Melayu dinyanyikan oleh suaminya, Aliff Syukri.

Mungkin ramai yang sudah tahu bahawa Shahida dahulunya merupakan bekas anggota kumpulan nasyid Solehah. Jadi, tidak hairanlah apabila Shahida dilihat berjaya menyampaikan lagu ini dengan baik sekali. Lengguk nyanyian dan kemerduan suara Shahida dalam menyampaikan lagu ini cukup mempersonakan. Pun begitu, cabaran menyanyikan lagu berbahasa Arab ini tetap ada dari segi sebutan makhraj dan sebagainya.

Selain Shahida dan Aliff Syukri, kumpulan nasyid UNIC juga pernah membawa ‘cover version’ lagu Deen Assalam ini berduet dengan Imam Masjid Negeri Shah Alam, Ustaz Abdul Karim Al-Makki.

Untuk menonton video muzik Agama Kedamaian, anda boleh layari saluran Youtube milik Aliff Syukri di TV Terlajak Laris atau anda boleh muat turun lagu ini di semua platform digital seperti Spotify, iTunes dan sebagainya.

Muat turun Agama Kedamaian – https://song.link/i/1437175021

Continue Reading

MunsyeedTV

Fadzli Aziz – Saudara (Official Music Video)

Bekas anggota kumpulan nasyid UNIC dan selebriti TV Alhijrah, Fadzli Aziz kembali ke dunia hiburan menerusi single terbaharu berjudul Saudara.

Diterbitkan

pada

Continue Reading

Berita

GGV2: Perjalanan Masih Panjang

Diterbitkan

pada

Awi Rafael berkongsi rasa dan pengalaman sepanjang berada di atas pentas Gema Gegar Vaganza musim kedua.

Continue Reading

Trending